Textures – Atak Enschede, 2017-04-22

Textures – Atak Enschede, 2017-04-22

Exist Immortal, een band uit West Londen, mag de avond aftrappen. De band mixt een groot scala aan genres binnen de metal. Denk aan experimentele metalcore met veel melodie en technische riffs van een 7 en een 8 string gitaar en afwisselend screams en cleane zang en je krijgt al een aardig idee van wat de heren maken. Zanger Meyrick de la Fuente moet er echt nog even inkomen de eerste paar nummers, maar daarna verloopt het optreden vlekkeloos. De heren geven een energiek optreden met een constant headbangende gitarist, maar de muziek leent zich ook goed voor wat rustpuntjes in het optreden. Meyrick roept het publiek een aantal keren naar voren , maar dat wordt nauwelijks opgevolgd. Typisch Nederlands, eerst de kat uit de boom kijken vanuit achter in de zaal. Mij hebben ze in ieder geval wel overtuigd en het is zeker een band om een keer te gaan checken.

Het Nederlandse Extremities staat als tweede band op de bill vanavond. De band heeft vorig jaar de Dynamo Metal Battle gewonnen en mocht als gevolg daarvan een aantal festivals openen waaronder het Dynamo MetalFest. Daar was ik nog wel onder de indruk van de band, maar vanavond kan me het me minder bekoren. Het duurt een dikke minuut voordat de zang überhaupt hoorbaar is en daarna vind ik het allemaal wat schreeuwerig en onsamenhangend overkomen. Na een kwartier heb ik het dan eigenlijk ook wel gehoord. Aan het enthousiasme van de band ligt het zeker niet, die is gewoon goed.

Na een ombouw van ongeveer 20 minuten en het verwijderen van een gedeelte van de merchandise-tafels uit de zaal mag Textures beginnen aan hun optreden. De band draait al heel wat jaartjes mee en dat is te horen want de band speelt superstrak. Bassist en aanjager Remko staat normaal gesproken niet stil, maar heeft hier op het podium in de kleine zaal toch wat minder bewegingsruimte om zijn capriolen uit te halen. Hij kan zich dit maal juist lekker concentreren op de tweede stem en dat gaat hem vanavond ook meer dan goed af. De setlist bestaat uit veel nummers van het laatste album “Phenotype” gecombineerd met de nodige oudjes. Het genre dat de band speelt is niet voor elke metalhead weggelegd, maar de band mag zich gerust bij de metaltop van Nederland rekenen en bewijst dat vanavond maar eens te meer.

Report door Marcel Klaster

Meer pix van Textures