Dreckneck- Dreckneck

Dreckneck- Dreckneck

(eigen beheer)

 

Dreckneck: 

Dreckneck is een Achterhoeks combo dat al een jaar of drie hun stonerrock ten gehore brengt. Ze maken een lekkere bak herrie en dat met z’n drieën! Met welke drie? Met deze drie!

 • Harm: Gitaar en zang
 • Gijs: Basgitaar
 • Tinus: Drums

In 2017 hebben ze hun EP “Dreckneck” uitgebracht en onlangs heeft onze EP (El Presidente Richard) deze toegestopt gekregen met de vraag om een review. Hij bracht het naar ons hoofdkwartier alwaar ik hem meesneakte om te reviewen.

Wat horen we……stonerrock, hardrock  en af en toe wat psychedelisch werk. Ze vinden zelf Orange Goblin, Kyuss, Fu Manchu en Queens Of The Stone Age gave muziek en dat ze daardoor beïnvloed worden is duidelijk hoorbaar.

Het is vet relaxte muziek, muziek waar de jeugd van tegenwoordig op gaat chillen en de jeugd van vroeger halfnaakt in een weiland ergens in Amerika een lading weed en lsd naar binnen zou werken. Nou ja, vet relaxt, op ‘Good Behavior’ wordt wel lekker gehakt. Het navolgende ‘Slow’ is zo’n relaxt nummer, dat draaide ik ook op het MetalBoys Brek Uur. Dat zenden we elke laatste maandag van de maand uit tijdens de Black Monday Radio Show op Delta FM, maar nu genoeg reclame voor onszelf gemaakt.

Het is een heel diverse plaat geworden waar veel werk in heeft gezeten. Ik luister hem tijdens het reviewen natuurlijk ook weer en hoor bijvoorbeeld op ‘COALG’ dat de zang van Harm zo af en toe wel een beetje op die van Danzig lijkt, maar dan een Danzig die samen met Lemmy een fles Whiskey opgeslobberd heeft. Het hele nummer heeft wel een beetje die Danzig/Samhain/ Misfits vibe.

 

Conclusie: 

Dreckneck heeft hier een verdomd mooi schijfje en daar mogen ze best trots op zijn! Degene die stonerrock, hardrock, stevige bluesrock een warm hart toedraagt, kan deze schijf blindelings aanschaffen. Live schijnt dit ook een geweldige ervaring te zijn, dat hoorde ik van onze El Presidente. Natuurlijk krijgt deze schijf de volle 666 punten op de schaal van MetalBoys, aangezien dit schijfje een jaar oud is en het een EP betreft geef ik het, volgens de normale wereldschaal, 7.4 uit 10 punten. Hopelijk komen ze snel weer met een nieuwe zilverling!

Tracklist:

 1. Dancing Umbrella
 2. Good Behavior
 3. Slow
 4. COALG
 5. Candy
 6. DLDB
 7. Serial Killer
 8. Push The Pedal

Links: 

Tekst: Frank Joustra