Deadly Alliance Interview 2018

Interview Deadly Alliance:

 

Deadly Alliance @ Achterhoeks Metal Fest 2018

Hey jongens hoe gaat het?

Goed Frank, we mogen niet klagen haha.

Het album is nu een poosje uit, hoe loopt ’ie?

Hij loopt lekker door, voordeel is ook wel dat wij eerst heel veel mensen gevraagd hebben of ze geïnteresseerd waren in het album voordat deze naar de perser ging. Daarnaast liggen ze ook bij diverse winkels zoals “Kaj’s Guitarstore, Planet of Sound en natuurlijk Popeye Hengelo.

Kun je ons meer vertellen over de opnames?

Deadly Alliance @ Achterhoeks Metal Fest 2018

Dat kunnen wij zeker. Vorig jaar april zijn wij begonnen met de opnames bij Attila. Een gigantische goede muzikant en tevens producer / mixer en masteraar en eigenaar van NOQ Studios. Zelf heeft hij in het verleden veel werk samen gedaan met Frank Skillpro die we o.a. kennen van Dictated en diverse andere bands. Wij kwamen in contact met hem via Richard, die hem weer kende van Rockzooi (waar hij Rockcovers bast). We zijn destijds begonnen met de drum en bas opnames, die vrij snel klaar waren. Vervolgens de gitaarpartijen en begin dit jaar de zang. De reden dat alles wat langer duurde dan verwacht was in verband met een ongeluk dat Atilla kreeg, maar hij heeft er met ons samen het beste geprobeerd uit te halen. En wat ons betreft is dat gelukt.

Emile Roemer (van de SP) heeft jullie cd ook ontvangen. Hoe vet is dat! Hoe kwam dat zo?

De moeder van Richard en Arjan snijder “zanger en lead gitarist”’ heeft deze naar Emile Roemer gestuurd, aangezien zij er van op de hoogte was dat deze beste man van Metal en Rock houdt. En aangezien de SP heel veel heeft gedaan voor ons gezin, wou ze hem hiermee ook eigenlijk bedanken. Toen wij vervolgens een brief terug kregen stonden wij echt versteld. En ja dat doet ons zeker wat, kunnen wij echt waarderen.

Deadly Alliance @ Achterhoeks Metal Fest 2018

Ik hoor veel thrash metal terug in jullie sound. Door welke bands zijn jullie beïnvloed? Dat zal vast en zeker wel niet alleen thrash zijn.

Megadeth, Exodus, Testament, Metallica, Deep Purple, Led Zeppelin, U.F.O., Michael Schenkergroup, Jeff Beck, Rammstein,  Dio, Red Hot Chilli Peppers, etc. etc. etc. van funk tot jazz tot metal, eigenlijk alles wat interessant naar ons oren klinkt. zo veel goede muziek, te weinig tijd.

Jullie treden de komende tijd ook regelmatig op, ik zie jullie naam vaak voorbij komen. Som eens op waar jullie de komende tijd te zien en te horen zijn.

6 Juni hadden wij een optreden bij WAK (Week van de Amateur Kunst) en op 22 augustus een leuk feest bij Rocks samen met Selkies (exclusiefje, want die wilden wij bekend maken). Tevens staan wij begin december in Nijverdal waar wij onze releaseparty gaan vieren met Desolate Fields en Soundcrave. En in september hebben wij nog een optreden in Rockcafe Taste te Groenlo met de heren van Procreation.

Nu we het toch over optreden hebben. Hebben jullie nog sappige verhalen? Hele gave verhalen, maar natuurlijk ook de keerzijde van optreden.

Deadly Alliance @ Achterhoeks Metal Fest 2018

Wij hebben een keer opgetreden op Elsrock waar ik zelf dacht van het podium af te kunnen springen met mijn draadloze gitaar. Maar op dat moment was ik vergeten dat het podium te hoog was en toen schrokken de andere bandleden en het publiek. Maar ja, ik kwam wel op de pootjes terecht en daar gaat het om.

De keerzijde is dat wij een keer moesten optreden en dat wij 1 uur moesten wachten op de eigenaar. Het was ondertussen knetters koud, en na 1 uur wachten kwam die zelf niet opdagen. En via messenger contact gehad en uiteindelijk kwam er een vrijwilliger de deur openen. Vervolgens stonden wij die avond voor geen publiek te spelen en wilden ze ons ook niet uitbetalen. Gelukkig ging Richard er destijds achteraan waardoor we de benzine alsnog betaald kregen. Dat was wel een domper.

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Hopelijk verder komen met optredens en genieten van het muziek maken met elkaar.
Dat is voor ons eigenlijk het belangrijkste. En wij hopen dit nog lang te kunnen blijven doen.

Ik ben behoorlijk optimistisch over jullie album en heb ook in de recensie aangegeven dat er een platenlabel achter jullie moet komen te staan. Zijn hier al gegadigden voor?

Deadly Alliance @ Achterhoeks Metal Fest 2018

Heel veel hebben denk ik “een plaat voor de kop” (lol). Maar nee, wij zij nog niet benaderd, mochten er mensen zijn dan gaan wij zeker in gesprek om te kijken wat er mogelijk is. En tevens een heel groot compliment van je Frank.

En dan nu de laatste vraag, beter gezegd “the famous last words” en die zijn voor jullie!

“Stay Metal”!

 Bedankt voor jullie tijd!

 

Frank, namens MetalBoys