Combichrist ‘One Fire World Tour’ P60, Amstelveen 2019-07-02

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

Op 7 juni kwam het nieuwe album ‘One Fire’ uit van Combichrist. Al snel volgde een tour. Op 21 juni trapte Combichrist de ‘One Fire World Tour’ af op Graspop Metal Meeting. De heren hebben een drukke touragenda voor de boeg, want deze gaat door tot en met 14 augustus.
Op 2 juli stond Combichrist in P60 Amstelveen. Metalboys was er bij om foto’s te maken.

 

the ALACRITY

Alacrity @ P60 Amstelveen 02-07-19

 

De avond werd geopend door het uit Los Angeles afkomstige voorprogramma ‘the Alacrity’. Een product van Jason Alacrity, die vandaag ook een drummer bij zich had. De zanger stond energiek op het podium. Sommige stukken kregen een aantal bezoekers aan het dansen.
Bij het laatste nummer kwam Eric, gitarist van Combichrist, ook nog op het podium en speelde mee. Zijn gezicht was niet te zien door de grote capuchon die hij op had. Maar de ‘13’ op zijn gitaarband verklapte wel dat het om hem ging. Want hij staat bekend als Eric13.

 

 

 

 

 

COMBICHRIST

Vlak voor de start van het optreden van Combichrist werd het bekende nummer ‘This Shit Will Fuck You Up’ in de zaal gedraaid. De sfeer zat er bij de bezoekers gelijk goed in en begonnen al mee te dansen. Het prachtige artwork van het nieuwe album werd op het scherm geprojecteerd.
Hopelijk waren alle bezoekers van Combichrist nu binnen, want de set begon met een nummer die het volgende stuk tekst bevat: ‘come inside, don’t be late…’, behorende bij ‘Hate Like Me’. Afkomstig van het zojuist uitgebrachte album. Een goede keus om de set mee te beginnen.

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

Combichrist hebben we wel eens met meer muzikanten op het podium gezien. Vandaag waren ze vier man sterk. De zanger (Andy LaPlegua), gitarist (Eric 13), drummer (Dane White) en slagwerker (Will Spodnick). Combichrist is een eenmansproject van Andy Laplegua en staat live bekend om wisseling van muzikanten.
Vanavond kregen we een wisselende set van ouder en nieuwer werk. De leden van Combichrist stonden vol energie op het podium. Ook de drummer en de slagwerker waren niet te missen qua performance. Heel gaaf om te zien.
Eric’s gezicht was eerst nog lastig te zien vanwege zijn grote capuchon. Deze ging al snel af. Eric zocht gedurende het hele optreden veel contact met het publiek.

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

Andy, gehuld in een spijkerjack, zocht ook contact. Deze stoere man, behoorlijk bedekt met tattoo’s, liet af en toe toch een lachje los. Of nam tijd om te proosten met het publiek.
Hij trok nog een jongedame uit het publiek het podium op. Zij had een kartonnen, beschreven, bord mee waarop ‘Celebrating my fcuking B-day’ stond geschreven. Een mooie hint naar het nummer ‘Happy Fucking Birthday’ van de band zelf. Deze speelde ze vandaag overigens niet. Ze mocht een tijdje meedansen op het podium. Eric13 deed met haar mee, voor zover mogelijk met een gitaar. Tot Andy zei: ‘Happy birthday, now get the fuck off the stage!’

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

Gaaf om ‘Satan’s Propaganda’ live te horen. Een fijn raggend nummer. Later werd het tijd voor het oudere werk. Andy kondigde deze aan met:’Now, let’s dance!’ Want het elektronische dansgehalte in deze nummers is hoog.
Blut Royale was één van deze oude nummers. Gevolgd door… , heel verrassend dat deze vandaag op de setlist staat, ‘What The Fuck Is Wrong With You’. Combichrist speelt dit nummer altijd. Met goede reden, want dit nummer doet het altijd erg goed. Het nummer waar normaliter nóg veel meer energie los komt, inclusief rondvliegende delen van het slagwerk of drumstel. Combichrist ging qua energie zeker nog los, maar het molesteren en rondgooien van bekkens en een floortom bleven vandaag uit. Er was ook geen crewlid aanwezig om de omgegooide onderdelen weer terug te zetten, zoals we vroeger gewend waren. Ik vroeg me al af hoe ze dit nummer vandaag uitvoerden toen ik de nieuw uitziende instrumenten glimmend op het podium zag staan. Will Spodnick greep de kans nog wel aan om bekkens de lucht in te tillen en daar op te meppen.
Het publiek was zeker nog even enthousiast bij dit nummer. Het was een mooi feestje in de zaal. Een pit ontbrak vandaag ook niet.

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

 

De band sloot normaal met dit nummer het optreden af. Vroeger was dit wel heel logisch toen de instrumenten verspreid over het podium lagen. Vandaag was dit het laatste nummer voor de toegift. Combichrist kwam terug om drie nummers te spelen en begon met ‘Get Your Body Beat’ gevolgd door ‘Maggots at the Party’. Twee nummers die algemeen favoriet geworden zijn. Ze sloten de set af met ‘One Fire’, van het gelijknamige nieuw uitgebrachte album.

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

Het concert was de lange rit naar P60 waard. Een mooie afwisselende, energieke set met goede nummers. Leuk om te zien dat Eric zijn gitaar een keer aan de kant deed om stukken mee te zingen. Helaas stond ‘Lobotomy’ van het nieuwste album vanavond niet op de setlist. Onder andere dit nummer sprong er uit op het nieuwe album ‘One Fire’.
Ik ben inmiddels al vaker bij P60 geweest. P60 heeft een mooie zaal en de medewerkers ontvangen je nog altijd even vriendelijk. Het is goed bereikbaar met de auto en ligt vlak bij de snelweg.
@P60: bedankt voor de mogelijkheid om foto’s te mogen maken.

 

Tekst en foto’s : Renée

Meer pix click hier

 

 

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

 

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

 

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19

 

Combichrist @ P60 Amstelveen 02-07-19